Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΗΓΗΣΗ «ιστορικού μυστηρίου» ο Michael Baigent και ο Richard Leight, μας περιγράφουν τη διαφυγή των Ιπποτών του Ναού από την Ευρώπη του 1300μ.χ. στην αυλή του αφορισμένου Σκώτου βασιλιά Ρόμπερτ Μπρους.

Στη Σκωτία η ναϊτική κληρονομιά ριζώνει και συνεχίζεται από ένα δίκτυο οικογενειών ευγενικής γενιάς. Οι συγγραφείς μας μας περιγράφουν πόσο αυτή η κληρονομιά και ο Ελευθεροτεκτονισμός που προήλθε από αυτήν, δέθηκαν με την υπόθεση των Στιούαρτ. Περιγράφουν ακόμα τη γένεση του Ελευθεροτεκτονισμού μέσα από την επιβίωση των ναιτικών παραδόσεων, από τα ρεύματα της Ευρωπαικής Σκέψης, από το μυστηριώδες παρεκκλήσι του Ρόσλιν και από τη «Σκωτική Φρουρά» που την αποτελούσε μια ομάδα Σκώτων ευγενών-Σωματοφυλάκων των Γάλλων βασιλέων της εποχής.Τονίζεται ιδιαίτερα η συμβολή των Ελευθεροτεκτόνων στην αγγλική κοινωνία του 17ου και 18ου αιώνα και αποκαλύπτεται το πόσο τη βοήθησαν να αποφύγει μια γαλλικού στιλ επανάσταση.

Η επιρροή του Ελευθεροτεκτονισμού γίνεται πιο δραματική στην Αμερική, όπου μας παρουσιάζεται σαν ο παράγοντας-κλειδί στη σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειών με την «ενσάρκωση» της ιδεώδους «Τεκτονικής Δημοκρατίας».

Τίτλος: Ο ναός και η στοά
Τίτλος πρωτότυπου: The temple and the lodge
Συγγραφείς: Michael Baigent, Richard Leigh
Μετάφραση: Κωστής Μπάλλας, Δημήτρης Σκλάβος
Επιμέλεια: Κωστής Μπάλλας
Σελίδες: 429
ISBN: 960-270-594-9
Μέγεθος: 24 x 17
Τιμή: 31,29€
Εκδόσεις: Γκοβόστη

foto

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.