Το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας θα απαιτούσε επενδύσεις τουλάχιστον 2 δις αντί για μόλις 0,5 δις.

Ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για την Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ότι η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη θέση μαζί με το Βέλγιο και αμέσως μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες στην Ευρώπη, επισήμανε ότι η χώρα παρουσιάζει τεράστιες υστερήσεις στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ.

Ο Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε: «από το σύνολο 116 δις € που έχουν επενδυθεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί  έργα, προϋπολογισμού μόλις 535 εκατ. € ή ποσοστό 0,5%».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναφορικά με τις 200.000 δάνεια που δίδονται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις για λιγότερες από 500 μικρομεσαίες ή ποσοστό 0,25%. Τέλος, από τις 100.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Ε.Ε., για την Ελλάδα αντιστοιχούν μόλις 1.200 ή ποσοστό 1,2%».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για την Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, τόνισε ότι: «το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τη συνολική ευρωπαϊκή θα απαιτούσε μέχρι σήμερα να έχουν εγκριθεί επενδύσεις τουλάχιστον 2 δις € αντί για μόλις 0,5 δις €. Είμαστε, λοιπόν, κάτω από το ¼ του μέσου όρου της Ευρώπης».

Τέλος κατέληξε ότι: » από τον Δεκέμβρη του 2014 η Ελλάδα είχε αποστείλει και είχαν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ε. τεκμηριωμένο κατάλογο 174 προγραμμάτων, προϋπολογισμού 41,4 δις €. Για τα προγράμματα αυτά ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε ούτε ποια και πόσα άλλαξε, ούτε τι καινούριο πρόσθεσε η νέα κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογείται η 18μηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

 


Πηγή: thepaper.gr

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.