Ανακοινώθηκε ατζέντα του Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που εκκρεμούν θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 10 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ατζέντα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurogroup, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων που είχαν συμφωνηθεί στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των εν λόγω προαπαιτούμενων θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των €2,8 δισ. που απομένουν από το σύνολο των €10,3 δισ. (€7,5 δισ. εκταμιεύθηκαν τον Ιούνιο).

Οι εκκρεμότητες, έχουν να κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, δημιουργία της Αρχής Εσόδων και μέτρα σχετικά με τη διακυβέρνηση των τραπεζών.


Πηγή: thepaper.gr

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.