Έπεσαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι τελικές υπογραφές για το deal της Μαρινόπουλος -Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Εξυγίανσης, η νέα χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 477 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 352 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα πιστωτικά ιδρύματα, κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής μέσω έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 352 εκατ. ευρώ από τη νέα εταιρεία, και τα υπόλοιπα από τα ίδια κεφάλαια της Σκλαβενίτης που θα αποτελέσουν και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Σκλαβενίτης θα δώσει 75 εκατ. ευρώ αμέσως μετά την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και 50 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμα ως το τέλος του 2019. Από τις τράπεζες τα 177 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Alpha, τα 47 εκατ. ευρώ η Eurobank, τα 81 εκατ. ευρώ η Εθνική και τα 47 εκατ. ευρώ η Πειραιώς

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η συμφωνία περιλαμβάνει «κούρεμα» 50% στους προμηθευτές και η εξόφληση των υπολοίπων θα γίνει εντός 60 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή, η εξόφληση των προμηθευτών θα καλυφθεί με το νέο ομολογιακό δάνειο.

Στη νέα εταιρεία μεταβιβάζεται και μεταφέρεται το σύνολο των υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος προς εκμισθωτές αποκλειστικά και μόνον από δεδουλευμένα μισθώματα των καταστημάτων της αλυσίδας έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Οι οφειλές σε εκμισθωτές την 30.6.2016 ανέρχονταν σε 76.155.449 ευρώ.

Πώς θα γίνει η αποπληρωμή χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο

Αυτούσιες μεταφέρονται και οι οφειλές προς τις τράπεζες και τις εταιρείες leasing, με εξαίρεση ένα μικρό κούρεμα απαιτήσεων της Alpha Bank. Η εξόφληση θα γίνει με 5ετή περίοδο χάριτος και εντόκως σε βάθος 20ετίας. Παράλληλα, οι τράπεζες θα συνεχίσουν την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού (με εξαίρεση το δανεισμό της Chris Cash and Carry από την Εθνική) εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.


Πηγή: thepaper.gr

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το tsantiri.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.